October 20, 2021

alluredanceatlanta

our dream home

Limdim Dwelling Studio employs curved partitions and arched niches in Vietnam condominium

3 min read

Architecture agency Limdim Residence Studio has renovated the Brown Box apartment in Vietnam including curving walls, tiered cornices and terrazzo surfaces that purpose to generate a “serene” and “gentle” room. 


Limdim Dwelling Studio reorganised the previously “professional” two-bed room condominium by removing walls to transform it into a roomy a person-bed room property named Brown Box.

Leading: a curving arched wall divides the open up plan dwelling place. Above: terrazzo was used through the apartment

“The notion will come from the byname of the operator of the home, Ms Brown,” studio founder Tran Ngo Chi Mai instructed Dezeen. “Because she also enjoys the color brown, our notion was to make a dwelling house as gentle and serene as this color itself.”

“[We] processed the area with the purpose of creating a new color, a new breath to get rid of the boredom in business flats.”

A kitchen island doubles as a breakfast bar at Brown Box
The island is blanketed in terrazzo

As element of the opening up of the residence, the studio eliminated existing partitions and added curving partition walls in their spot.

The curved partitions had been surrounded by stepped cornices as a modern choose on crown mouldings that remove the harshness of corners in the open-approach kitchen diner.

Wood and stone was used throughout the apartment
The studio extra new partition walls

The studio made use of a normal colour palette through, using light-weight browns, beige and wooden tones to produce a peaceful nonetheless refined glance.

“We pick tones all-around brown and beige,” spelled out Chi Mai. “when designing with this color tone, we want the condominium to be tranquil, basic and still complete of sophistication.”

Sheer curtains surround a balcony at the apartment
Circular furnishings and motifs reference the structure of the apartment

A rounded island at the centre of the kitchen diner was clad in pale terrazzo to offer added counter room in the one particular-wall kitchen.

An arched niche frames a sink, terrazzo counter tops and a row of taupe brown overhead cabinetry which was organized in a semicircle to suit inside the alcove.

Terrazzo slabs increase across the floors of the condominium and to the dwelling place which is zoned by floor-to-ceiling Melaleuca wood cabinetry and wood furnishings.

The ceiling higher than the living area has a curved style and design and merges into an arched wall that visually separates the residing space from the kitchen area diner.

Terrazzo was used in the bedroom of the apartment
The bed room has a gentle and airy appear

“We use terrazzo all the way from the kitchen island, like a stream likely down the flooring and spreading all over the place,” explained Chi Mai.

“Deciding upon this form of product assists the colour in the property to become mild and soothing.”

“Physically, Terrazzo has excellent hardness, just plenty of gloss, and additional warmth dissipation than picket floors, so it creates a amazing feeling, in particular in tropical areas.”

Textural paint covers the walls of Brown Box apartment
An arched specialized niche homes a mirror and a studying chair

An arched doorway qualified prospects from the open up-prepare dwelling location to the bed room place. Its partitions have been lined in a gray plaster-like complete delivering a textural quality.

An en-suite following to the bedroom was equipped with a cost-free-standing terrazzo bathtub underneath a massive round window that looks into the bed room.

The apartment has an en-suite
Redbrick tiling was utilized in the en-suite

“The significant factor when creating a space, in our impression, is to generate a new, complex and specially to deliver relaxed experience to the proprietor,” stated Chi Mai.

“If the proprietors arrive back again immediately after a difficult days work, they don’t delight in the lifestyle in this space, this room will without end be just a location to deliver fundamental demands like feeding on, sleeping and that will be our failure in this challenge.”

A terrazzo bathtub was placed in the en-suite
A substantial round window connects the bedroom and en-suite

Limdim Household Studio is an architecture, style and design and inside style and design exercise based in Vietnam.

Other Vietnamese projects incorporate this condominium by Whale Structure Lab which references the function of Louis Kahn, alongside with this holiday getaway residence that has a thatched roof.

Pictures is by Do Sy.

alluredanceatlanta.com © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.